محل تبلیغات شما
  



برای
اینکه تفاوت این سه ومضوع را با هم مقایسه کنیم بهتر است که ابتدا این سه مفهوم را تعریف کنیم .                                              


ابتدا حسابرس
:

حسابرسیا حسابرس مستقل فرد یا موسسه صلاحیتداری است که مسئولیت نهایی حسابرسیصورتهای مالی را به عهده می گیرد و دفاتر ، اسناد و مدارک واحد موردرسیدگی را حسابرسی و درباره مطلوبیت ارائه و قابلیت اعتماد صورتهای مالیآن واحد ، بر اساس ضوابط حرفه ای ، اظهار نظر می کند . در موارد ارائهخدمات مرتبط ، حسابرس ، ااما فرد یا موسسه ای نیست که حسابرسی صورتهایمالی واحد اقتصادی را بر عهده دارد .
امروزه ، دامنه وظایف حسابرس ،گسترش یافته است و علاوه بر حسابرسی معاملات تکمیل شده و صورتهای مالی ،حسابرسی جامع و بررسی و ارزیابی پیش بینی های مالی و نظایر آن را نیز دربر می گیرد .
احراز صلاحیت حرفه ای حسابرس مستم تحصیلات دانشگاهی ،تجربه در حد مقرر وگذراندن امتحانات حرفه ای است که توسط مجامع حرفه ای بهعمل می آید . در ایران پس از تشکیل جامعه حسابداران رسمی ایران فرد یاموسسه ای خواهد توانست از عنوان (( حسابدار رسمی - حسابرس مستقل ))استفاده کند که بر اساس آیین نامه (( تعیین صلاحیت حسابداران رسمی وچگونگی انتخاب آنان )) موضوع ماده واحده قانون (( استفاده از خدمات تخصصیو حرفه ای حسابداران ذیصلاح بعنوان حسابدار رسمی - مصوب ۲۵/۱۰/۱۳۷۲ ))انتخاب شود و اساسنامه ، آیین نامه ها و سایر ضوابط جامعه حسابداران رسمیایران را بپذیرد و به عضویت جامعه مزبور در آید و بطور تمام وقت ، بهارائه خدمات تخصصی و حرفه ای اشتغال ورزد .
این یک تعریف نسبتا کامل درباره حسابرس بود . حال تعریف ذی حساب :
ذیحساب فردی است که در استخدام وزارت امور اقتصادی و دارائی است و در یکواحد دولتی یا وابسته به دولت مستقر می باشد تا به کلیه هزینه ها و درآمدها نظارت کامل داشته باشد . تمامی هزینه ها در موسسات دولتی و وابسته بهدولت زیر نظر این شخص صورت می گیرد . در واقع ذی حساب باید اجازه انجامهزینه را به موسسه بدهد تا موسسه بتواند هزینه را انجام دهد . ذی حساب فردمستقلی از موسسه است و از موسسه ای که در آن فعالیت دارد حقوق دریافت نمیکند .
حال تعریفی کوتاه درباره ممیزی مالیاتی :
ممیزی مالیاتیفردی است که در استخدام وزارت امور اقتصادی و دارائی می باشد و دفاترموسسات را مورد بررسی قرار می دهد تا مطابق با درآمد ها وهزینه های موسسهمالیات وضع کند . ممیز مالیاتی وما وارد موسسه نمی شود بلکه موسسه وظیفهدارد تا دفاتر را تسلیم ممیزی نماید . فرد ممیز یک شخصیت کاملا مجزای ازموسسه است و کلیه حقوق خود را از وزارت امور اقتصادی و دارائی دریافت میکند .
حال با تعریف سه مورد بالا بهتر می توان تفاوتهای این سه موضوع را بررسی کرد . به طور کلی این تفاوتها عبارتند از :
۱- ممیزی مالیاتی و ذی حساب یک فرد هستند ولی حسابرس می تواند یک فرد یا موسسه باشد .
۲-ذی حساب در موسسه بطور دائم مستقر می باشد . حسابرس برای مدت کوتاهی درموسسه مستقر می شود . ولی ممیز مالیاتی وما وارد موسسه نمی شود .
۳- ذی حساب و ممیزی مالیاتی هر دو در استخدام وزارت امور اقتصادی و دارائی هستند . اما حسابرس یک شخصیت کاملا مستقل می باشد .
۴-ذی حساب و ممیزی مالیاتی حقوق خود را از موسسه ای که در آن فعالیت می کننددریافت نمی کنند . اما حسابرس حقوق انجام خدماتش را از موسسه مزبور دریافتمی کند .
۵- ذی حساب در موسسات دولتی و وابسته به دولت مستقر شده وفعالیت دارد . ولی درباره حسابرس و ممیز مالیاتی وما این مسئله صادقنیست .

26 نکته کوتاه و کلیدی برای ثروتمند شدن

افزایش سرمایه آموزش 1

مالیات حقوق ودستمزد چیست؟

موسسه ,  ,حسابرس ,، ,ای ,حساب ,    ,ذی حساب ,حرفه ای ,ممیزی مالیاتی ,است که ,ممیز مالیاتی وما

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

graneninaf دانشجویان فلسفه دانشگاه شهید بهشتی عشق یعنی خداLove is God sixftensure sportmaster2014 dokhi2015 Wilford's receptions بزرگترین مرکز دانلود علمی آموزشی ثبت برند لاتین - مشاوره ثبت شرکت reentcurdeho